ВИДЕО: С невероятна подкрепа Балкан удари Лукойл и поведе в серията


ВИДЕО: С невероятна подкрепа Балкан удари Лукойл и поведе в серията

1786 0

Балкан (Ботевград) осъществи пълен обрат във финалната серия на Националната баскетбoлна лига, след като днес в пълната "Арена Ботевград" домакините победиха с 82:78.

Възпитаниците на Влада Вукойчич изиграха изключително дисциплиниран двубой и, въпреки че разликата не надвиши 10 точки, играчите в бял екип не изпуснаха мача от контрол.

Още през първата четвърт Ники Върбанов се наложи в подкошието на Лукойл и реализира бързи 6 точки. Никола Драгович реализира 8 за "студентите" за 9:11 в тяхна полза, но след няколко смени на водачеството Балкан поведе с точка в края на първата част - 25:24.

Педжа Стаменкович вкара тройка за 36:32, а нова такава на Мартин Маринов изведе домакините напред с 41:36 три минути преди почивката. В играта на гардовата двойка на гостите имаше доста брак , а Павел Маринов вкара нова тройка - 44:37 минута преди полувремето. Гостите все пак се доближиха на 4 точки - 45:41, след като именно Смит вкара за 45:41 в последните секунди.

Второто полувреме почна с нова доза надмощие на домакините, които в края благодарение на Павел Маринов и Ники Върбанов поведоха с 9 точки. Минути преди края разликата удари и 10 точки, а в самия край щурмът на момчетата на Тони Дечев не успя и Балкан спечели с 4 точки разлика.

Павел Маринов беше най-полезен за победителите с 21 точки, 6 асистенции и 5 борби. 18 точки и 7 асистенции добави Педжа Стаменкович, а Иван Лилов реализира 14 точки. За гостите с 23 точки приключи Тери Смит, а Никола Драгович записа 22 точки.

В петък е 4-ият мач от серията, а при победа Балкан ще спечели първа шампионска титла от 27 години насам. Срещата е с начален час 20:00 часа и отново е в "Арена Ботевград".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички