Балкан стопи пасив от 28 точки срещу Лукойл, но загуби


Балкан стопи пасив от 28 точки срещу Лукойл, но загуби

1082 0

Лукойл Академик постигна драматична победа над Балкан с 82:81 в първи финален мач от Националната баскетболна лига, изигран тази вечер в Правец. Ботевградчани изиграха много слабо първо полувреме, в което на моменти изоставаха с 28 точки. Те обаче успяха да изравнят няколко минути преди края на мача, но не съумяха да направят пълен обрат в срещата. С успеха Лукойл поведе с 1-0 в серията. Играе се до три победи от пет мача.

Втората среща е в понеделник, отново в Спортния комплекс в Правец. Залата обаче не беше достатъчно голяма, за да побере всички желаещи да гледат мача и много хора останаха извън нея. Очаква се подобен проблем да има и на следващия мач.

Лукойл започна ударно срещата, като след първата част водеше с 31:13. Балкан не приличаше на себе си и през втория период. Домакините увеличиха аванса си, който на почивката беше 24 точки.

След подновяването на играта двата отбора размениха ролите си. Гостите заиграха много силно и спечелиха частта с 31:14. Балкан продължи да топи пасива си и през решителните десет минути, като 6.49 минути преди сирената изравни резултата след тройка на Павел Маринов. В средата на частта един от най-добрите играчи на Лукойл Дий Браун се контузи, но малко по-късно се върна в игра. До края мачът беше оспорван, като и двата тима имаха своите шансове. При резултат 82:81 Балкан имаше секунди за последна атака, но Педжа Стаменкович пропусна и гостите загубиха мача.

Най-резултатен за успеха на Лукойл беше Дий Браун, който реализира 21 точки. С 18 е Христо Захариев. Никола Драгович е с дабъл-дабъл от 12 точки и 10 борби.

За Балкан капитанът Павел Маринов вкара 17. Иван Лилов е с 15 точки и 6 асистенции, докато Педжа Стаменкович е с 13 точки и 8 асистенции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички