ВИДЕО: Легендата Кевин Гарнет се завърна у дома


ВИДЕО: Легендата Кевин Гарнет се завърна у дома

1521 0

Един от дългогодишните лидери в НБА Кевин Гарнет се завърна у дома, като до края на сезона ще играе за първия отбор, в който се състезава в "лигата на извънземните" - Минесота Тимбъруулвс.

Ръководството на "вълците" осъществи трансфер в последния възможен ден, след като се разбра с Бруклин Нетс за правата на ветерана.

"Мрежите" получават Тайдиъс Йънг в замяна на Гарнет, а цялата сделка се градеше на това дали Кевин иска да се върне в Минесота. Той беше един от 6-те играчи в НБА, които имаха клауза, която им позволява да спрат свой изходящ трансфер.

Крилото обаче се съгласи и до края на сезона ще играе за Тимбъруулвс, където изкара 12 години и спечели наградата за най-полезен играч (MVP). През лятото на 2007 година обаче премина в Бостън Селтикс, където спечели и една титла в НБА - през 2008 година.

Ръководството на Минесота предприема решаваща стъпка към обновяването на отбора чрез драфта, лишавайки се от 14.3 точки от Йънг, който освен това е на 28 години и в пика на силите си. Гарнет е на 37, а мнозина очакват той да прекрати кариерата си в края на сезона.

Флип Сандърс, генерален мениджър и треньор на тима, се надява присъствието на Гарнет да помогне за развиването на младите таланти в отбора, сред които е #1 в драфта през миналия сезон Андрю Уигинс.

Освен това ръководството на тима ще предложи 2-годишен договор на Гарнет след края на сезона, с надеждата че той ще приеме и ще продължи да бъде ментор на младите играчи в Минесота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички