ВИДЕО: Хюстън наказа Клипърс след трипъл-дабъл на Хардън


ВИДЕО: Хюстън наказа Клипърс след трипъл-дабъл на Хардън
Снимка: Gulliver/Getty Images

1255 0

Хюстън Рокетс се наложи над Лос Анджелис Клипърс със 124:103 в среща от полуфиналите на Запад в Националната баскетболна асоциация. В основата на успеха за домакините бе Джеймс Хардън, който изигра много силен мач и записа трипъл-дабъл от 26 точки, 11 борби и 10 асистенции. След този мач резултатът в серията е 3-2 победи в полза на Клипърс.

Хюстън взе инициативата в самото начало на срещата и след първата част водеше с пет точки. Тимът изигра силна втора четвърт, в която вкара 36 точки и на почивката се оттегли с аванс от 15.

След подновяването на срещата, играта беше равностойна, но Клипърс намали изоставането си само с една точка. Проблем за гостите бе и контузията на Остин Ривърс, който падна лошо под коша. През решителните десет минути Хюстън не позволи на своя съперник да се върне в мача и спечели срещата.

След Джеймс Хардън с най-много точки за победителите е Тревор Ариза, който реализира 22 и овладя 8 борби. На ниво бе и Дуайт Хауърд, като той записа дабъл-дабъл от 20 точки и 15 борби.

За Клипърс най-резултатен бе Блейк Грифин със своите 30 точки. Той има и 16 борби. Крис Пол записа 22 точки и 10 асистенции, а ДиАндре Джордан е с 13 точки и 11 борби.

Шестият мач от серията е в петък в Лос Анджелис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички