ВИДЕО: Булс потопиха Крал Джеймс с фамозен кош на Роуз


ВИДЕО: Булс потопиха Крал Джеймс с фамозен кош на Роуз

1221 0

В изключително драматичен двубой от плейофите в НБА Чикаго Булс поведоха на Кливланд Кавалиърс с 2:1 в Източната конференция след уникален успех с 99:96 над фаворита за титлата в лигата.

Решаващи в двубоя се оказаха последните 10 секунди, като Джей Ар Смит, завърнал се след наказание от 2 мача, вкара тройка и изравни резултата.

3 секунди преди края и след таймаут МАйк Дънлийви вкара топката отстрани на коша на Кавс, като в последния възможен момент я даде на Роуз. Гардът спринтира към тройката, възползва се от заслон срещу Шъмпърт и се извиси над чадъра на Тристън Томпсън. Със сирената топката удари таблото и влезе в коша, а залата в Чикаго буквално изригна в един глас - победа за "биковете".

Ключът към успеха обаче отново беше защитата, след като ЛеБрон Джеймс и Кайри Ървинг се отчетоха с общо 38 точки при обща стрелба 11/38. ЛеБрон все пак завърши мача с 27 точки, 14 асистенции и 8 борби, но в същото време допусна 7 грешки и стрелбата му беше трагична.

30 точки и 7 асистенции записа героят Роуз, който овладя и 7 бори. С 20 токи се отчете Джими Бътлър, а Дънлийви и Миротич се отчетоха съответно с 16 и 12.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички