ВИДЕО: Бостън победи Маями в седмия мач и ще играе финал срещу Голдън Стейт


ВИДЕО: Бостън победи Маями в седмия мач и ще играе финал срещу Голдън Стейт
Снимка: Getty Images

1258 0

Джейсън Тейтъм вкара 26 точки и направи дабъл-дабъл при победа на Бостън със 100:96 срещу Маями, с което Селтикс елиминира Хийт в седми мач от финалите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Това ще бъде първа серия на Бостън за титлата от 2010 насам и съперник в нея ще бъде първенецът на запад Голдън Стейт.

Тейтъм добави десет борби и бе избран за най-полезен играч в двубоя. Маркъс Смарт записа 24 точки и девет борби, а Джейлън Браун също се отчете с 24 пункта за победата. Най-резултатен в двубоя с 35 точки за Хийт пък бе Джими Бътлър, който обаче пропусна да даде преднина на отбора си 16.6 секунди преди края с неточна стрелба от тройката.

Бостън води от началото до края, като преднината на отбора бе 17 точки рано във втората четвъртина и 16 точки в края. Хийт все пак се доближиха до 79:82 след поредни стрелби на Адебайо и Бътлър на старта на последната част, но Селтикс отговориха с осем безответни точки. Нова силна серия на Хийт доближи отново отбора на един кош от победата, но Бътлър изпрати топката в ринга, а в ответната атака Смарт вкара две стрелби от нарушение за окончателната преднина от четири точки.

Бостън завърши мача с 41.2 процента успеваемост от игра, включително 11/32 от зоната за три точки. Баскетболистите на Маями вкараха 42 процента от стрелбите, но само 6/30 от далечно разстояние.

Следете всичко най-интересно около финала в НБА в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички