ВИДЕО: Атланта Хоукс удържаха аванса си и поведоха на Бруклин на Изток


ВИДЕО: Атланта Хоукс удържаха аванса си и поведоха на Бруклин на Изток

1171 0

Победителите в редовния сезон в Източната конференция Атланта Хоукс стигнаха до трудна победи с 99:92 над Бруклин Нетс в първи мач от първия кръг на плейофите в НБА.

"Ястребите" имат сериозни проблеми с контузии в своята селекция, а те се увеличиха в началото на 4-ата част, когато Ал Хорфорд извади малкия пръст на дясната си ръка и доигра двубоя с облепена ръка. За радост на тима, контузията не е толкова сериозна и се очаква той да играе в следващия двубой.

Иначе домакините водеха през целия двубой, освен в първите 39 секунди. На моменти разликата достигаше 16 точки, но неточната стрелба на Пол Милсап (2-11) и други членове на стартовата 5-ца на тима не позволи на Хоукс да затворят мача преди края.

В началото на третата час "мрежите" направиха серия от 9:2 срещу своя домакин и съкратиха пасива си до 3 точки, но играчите на Майк Буденхоузър не позволиха повече изненади и успяха да спечелят двубоя.

При 13 точки разлика 10 минути преди края Хорфорд получи своята контузия, а Нетс се доближиха само на 5 точки от домакините 4 минути преди края. 1:20 преди финалната сирена разликата стана и 4, но Джеф Тийг "приспа" мача с чудесен пробив и осигури успеха на Хоукс.

Кайл Корвър беше най-резултатен за Атланта с 21 точки и 7 борби, докато по 17 вкараха Дамари Керъл и Джеф Тийг. За да поддържат интригата на Изток обаче, Хоукс ще имат нужда от Пол Милсап, който вкара едва 6 точки тази нощ.

Джо Джонсън вкара 17 точки, взе 6 борби и даде 6 асистенции за Бруклин, а с дабъл-дабъл завършиха Брук Лопес (17 точки, 15 борби) и Тайдиъс Йънг (15 точки и 10 борби), но това се оказа недостатъчно за №8 от редовния сезон.

В другата среща от Източната конференция фаворитите Кливланд Кавалиърс победиха комфортно Бостън Селтикс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички