Ървинг поведе Кливланд в дебюта си в плейофите на НБА


Ървинг поведе Кливланд в дебюта си в плейофите на НБА

1108 0

"Кавалерите" стигнаха до първа победа в плейофите на НБА, след като удариха със 113:110 Бостън Селтикс у дома. Главно действащо лице в двубоя беше Кайри Ървинг, който наниза 30 точки в дебютния си двубой в елиминационната фаза на НБА.

Той записа 11-20 стрелба, вкара 5 от 8 шута от тройката и беше движещата сила зад успеха над "келтите". Именно силната му игра през първото полувреме помогна на "кавалерите" да поведат с 8 точки преди почивката, а през втората част разликата мина дори 20. Водени от Айзеа Томас Селтикс успяха на няколко пъти да стопят разликата до под 10 точки, но в тези момент ЛеБрон Джеймс успокояваше играта и с отлично дирижиране на играта не позволи на рекордьора по титли в лигата да съкрати пасива си на повече от 8 точки.

Основното предимство на Кливланд се оказаха борбите в нападение - 15 срещу едва 8 за Олиник и компания.

ЛеБрон Джеймс записа едва 20 точки от 18 изстрела, но главната му цел беше да "вкара" в играта Кайри и Кевин Лав, за които това беше първи плейофен двубой. Бившият ас на Минесота имаше сериозни проблеми в началото и стартира с 1/8 стрелба, но през второто полувреме се разигра, вкара 19 точки и добави 12 борби.

Айзеа Томас беше лидерът на Бостън Селтикс, като вкара 22 точки и добави 10 асистенции. Той обаче имаше и 5 грешки, 2 от които в третата четвърт, когато авансът на Кливланд беше намален до 8 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички