Везенков опита да осветли проблемите на българския баскетбол от Чикаго


Везенков опита да осветли проблемите на българския баскетбол от Чикаго
Снимка: basketball.bg

1156 0

Най-добрият ни баскетболист Александър Везенков имаше възможност да се почувства като на Балканите през последните часове. Той и неговият Сакраменто Кингс бяха горещо подкрепяни от българи и гърци при визитата им на Чикаго Булс в едноименния град.

Везенков получава постепен шанс зад Океана

След успеха на "кралете" със 123:115 Везенков говори пред българската медия зад Океана Chicago.bg. Той не пропусна да благодари на сънародниците си и южняците, като след двубоя дори посети именно гръцки ресторант.

Европейската суперзвезда се оплака от случващото се в българския баскетбол през последните няколко десетилетия. Той смята, че развитието на местна почва сериозно се е забавило и помоли да се намери решение на проблема в следващите години. 

Коментарът на Везенков

"Контузен съм още. За съжаление не можах да взема участие в мача, макар че много исках, защото този двубой беше специален за мен. Подкрепата на толкова много българи e невероятна. Даже и гърци имаше много, но българите бяха много повече. Дори съотборниците ми реагираха с “уау”, защото не бяха виждали толкова голяма подкрепа. Много се радвам, благодаря на Дани Илич, защото помогна за цялата организация и ми помага в целия престой в Сакраменто. Чикаго е много хубав град, бяхме на гръцки ресторант, да си припомним как беше в Гърция. Много се радвам.

Изостанахме, за съжаление. 80-те и 90-те баскетболът беше религия при нас, но после или изостанахме, или другите напреднаха. Не знам къде точно е причината, но изоставаме от най-важните възрасти - от 14 до 19 години. Там най-много дърпат съседите от нас. Дори и от 16-годишни да кажа. Трябва да се намери защо българският баскетбол в момента не е дори и на средно ниво", жалва се българската суперзвезда. 

Следете целия принос на Везенков в НБА със Сакраменто!

Още: Трипъл-дабъл + 41 точки: Сабонис и Фокс вилняха, за да донесат пореден успех за Сакраменто Кингс (ВИДЕО)

Сакраменто Кингс има нова цел, а осъществяването ѝ включва раздяла с Александър Везенков

Сакраменто Кингс надви Индиана Пейсърс, Сабонис блестя, Везенков не игра

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички