Везенков: Искам да спечеля всички купи с Барселона


Везенков: Искам да спечеля всички купи с Барселона

1197 0

Искам да спечеля всички купи с Барселона този сезон, обяви Александър Везенков на пресконференция преди да замине за Испания. Роденият през 1995 година баскетболист подписа с каталунците и след няколко дни ще направи първа тренировка.

"Знам, че ще е трудно. Знам, че в Евролигата можеш да играеш 32 минути. Но ако ме беше страх, нямаше да отида, а щях да си остана в Арис и да играя по 40 минути на мач", заяви Везенков.

"Благодаря на родителите и сестра ми, че ме държат здраво стъпил на земята. Правят така, че да съм наясно, че все още не съм успял нищо, а трябва от тук нататък да се доказвам. Винаги след добър мач коментираме лошите неща, от които трябва да се уча", каза още той.

"Феновете на Арис винаги ще ме обичат, аз също ги обичам. Солун е като у мой дом, живях пет години. Надявам се скоро да се върна и да гледам някой мач на Арис", продължи националът.

Везенков призова ръководството на федерацията да направи всичко възможно да върне близнаците Деян и Калоян Иванови в националния отбор за доброто на родния баскетбол.

"България има изявени играчи, близнаците играят толкова добре в чужбина. Ако се обединим, вярвам, че ще успеем. Трябва да гледаме позитивно. Надявам се двамата скоро да се върнат, имаме нужда от лидери, а те са такива. Надявам се аз и всички останали момчета да даваме добър пример на децата, да ги запалим по баскетбола. Ето, в Гърция имат Спанулис, Диамантидис и те палят децата по тази игра. Ние също трябва да имаме подобни хора, с които да върнем баскетбола там, където му е мястото", смята Алекс.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички