Юта Джаз - Сакраменто Кингс по ТВ: Къде да гледаме официалния дебют на Александър Везенков в НБА?


Юта Джаз - Сакраменто Кингс по ТВ: Къде да гледаме официалния дебют на Александър Везенков в НБА?
Снимка: GettyImages

1260 0

НБА се завърна, а новият сезон (2023/24) ще бъде много по-специален за България, тъй като родният състезател Александър Везенков ще защитава цветовете на отбора от Западната конференция Сакраменто Кингс, чиято кампания започва с гостуване на тима на Юта Джаз в Солт Лейк Сити на 26 октомври. 

Новото предизвикателство за Везенков

През лятото на 2023-а бе обявено, че 28-годишният ни баскетболист ще заиграе за тима от столицата на щата Калифорния. Той подписа 3-годишен договор на стойност 20 милиона долара, след като изведе Олимпиакос до финала на Евролигата и дори стана "най-полезен играч" на най-комерсиалния европейски турнир.

Отборът на Сакраменто, воден от големите си зведи - ДиАрън Фокс и Домантас Сабонис, направи изключително силен сезон (2022/23), класирайки се на плейофи за пръв път от 2006 година, след като завърши трети в Западната конференция с 48 победи и 34 загуби през редовния сезон.

Първото предизвикателство пред "кралете" за новата кампания се казва Юта Джаз. Отборът от едноименния щат, воден от Джордан Кларксън и финландеца Лори Марканен има големи амбиции за новия сезон и няма да се даде лесно на калифорнийци.

Къде да гледаме Александър Везенков и Сакраменто по ТВ?

Двубоят срещу Юта Джаз започва в 04:00 сутринта (българско време) на 26 октомври. Срещата в Солт Лейк Сити ще бъде предавана пряко по Diema Sport 3.

Следете статистиката, представянията, мачовете и всичко най-интересно около Александър Везенков със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички