Убедителен Сакраменто стигна до трета поредна победа, Александър Везенков с постижение (ВИДЕО)


Убедителен Сакраменто стигна до трета поредна победа, Александър Везенков с постижение (ВИДЕО)
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

6501 0

Сакраменто Кингс оправда ролята си на фаворит и спечели срещу Вашингтон Уизърдс със 143:131 в пореден двубой от редовния сезон в НБА. Българската гордост Александър Везенков не стартира в титулярния избор, но записа над 11 минути игра за своя тим, в които се отчете с 8 точки, 7 борби, което е най-голямото му постижение досега в НБА.

Александър Везенков записа над 11 минути игра при победа на Сакраменто

Саша се появи в игра в края на първата четвърт, като веднага се разписа с тройка. Въпреки това стрелбата на домакините страдаше и след първата част се оттеглиха с леко изоставане 27:31.

Преди да бъде изваден от игра през втората част Везенков записа две борби, извърши един фаул в нападение и се пребори за една спорна топка под коша с Кори Киспърт. А в края на първото полувреме неговият отбор започна да трупа добра преднина и стигна до 10 точки преднина преди края. Домантас Сабонис направи голямата разлика, като се отчете с 20 точки и 9 борби.

Инициативата се задържа и в третата четвърт в ръцете на "кралете", а минута и половина преди края ѝ Везенков отново влезе в игра, но за кратко. Българинът не успя да вкара от втората си стрелба от тройката, но спечели още една борба.

В началото на четвъртата чат Саша отново получи шанс за изява и се отличи с една открадната топка под коша на съперника. Успя да вкара и втората си тройка в мача, за да направи резултата 118:97, а след това довкара и една отскочила топка под коша.

Арвидас Сабонис завърши мача с трипъл-дабъл - 28 точки, 13 борби и 12 асистенции. Другата звезда на "кралете" Ди'Арън Фокс завърши с 30 точки, 5 борби и 6 асистенции.

"Магьосниците" имат едва 4 победи в актива си срещу 22 загуби и са на предпоследната 14-та позиция в Източната конференция. В същото време Сакраменто има доста по-добра статистика, като има 16 победи и 9 поражения на сметката си и се намира на 4-тото място в класирането в Западната конференция. Това бе трети пореден успех за Кингс.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички