Sports Illustrated изчисли: Бостън или Бруклин взимат Везенков


Sports Illustrated изчисли: Бостън или Бруклин взимат Везенков

891 0

Около името на Александър Везенков продължава да се шуми отвъд океана. Според последните прогнози на специалистите от авторитетното списание “Sports Illustrated” 206-сантиметровото тежко крило ще попадне под №28 в предстоящия през юни драфт в НБА.

Посочената позиция засега се пада на Бостън. Другият вариант е избор №29, който принадлежи на Бруклин. Анализаторите не изключват от списъка с претенденти за Везенков още ЛА Лейкърс и Детройт.

19-годишният българин има още една година от договора си с Арис, но през април подаде документи за участие в драфтa. Силното представяне на реализатор №1 на европейското първенството за младежи до 20 г. на остров Крит през 2014 г. привлече редици скаути на отбори от НБА към Солун през последните месеци. Интерес към Везенков проявяват и шампионите на Испания и Гърция Барселона и Панатинайкос.

Преди да помисли за продължаване на кариерата си, Везенков ще съсредоточи изявите си върху полуфиналите в гръцкото първенство с Арис срещу Олимпиакос. Първият двубой от серията е днес в Пирея.

“Постигнатото от нас до момента е страхотно. Зарадвахме феновете и направихме крачка напред в развитието си. Ще опитаме да покажем най-доброто от себе си срещу Олимпиакос”, заяви Везенков пред гръцките медии.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички