Лъчо Танев преговаря с Барса за Везенков


Лъчо Танев преговаря с Барса за Везенков

990 0

Звездата на българския баскетбол Александър Везенков е близо до подпис с испанския гранд Барселона. За това намекна човекът, който го представлява в Испания Лъчо Танев. Мениджърът смята, че именно каталунския клуб може да изстреля тежкото крило в НБА.

„Последната дума ще има фамилията. Аз мисля, че Барселона е идеален вариант за него в момента. Той има нужда да поиграе още година-две в Европа и тогава да отиде в НБА. От Барса доста играчи отидоха в Америка в последните години“, коментира Танев в предаването „Зона Спорт“ на bTV.

Още през април в испанските медии се появиха информации за сериозен интерес към национала от страна на 18-кратните шампиони на Испания.

206-сантиметровото крило на Арис, което ще участва в предстоящия през юни драфт в НБА, е гласен за заместник на Мачей Лампе. 211-сантиметровият поляк най-вероятно ще напусне Испания след края на настоящия сезон.

В началото на март представители на Барселона посетиха Гърция и дори се срещнаха с бащата на Александър - директорът на спортна агенция Лукойл Сашо Везенков. Тогава двете страни проведоха предварителни разговори за евентуалното бъдеще на 19-годишния българин.

Другият европейски гранд, който много иска Везенков е Панатинайкос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички