Случайност или съдба? Подобно на Глушков, във втория си мач Везенков ще срещне легенда в НБА


Случайност или съдба? Подобно на Глушков, във втория си мач Везенков ще срещне легенда в НБА
Снимка: БГНЕС

755 0

В ранните часове на събота (28 октомври) Александър Везенков и Сакраменто Кингс ще се изправят срещу отбор на Голдън Стейт Уориърс. Срещата ще бъде по-специална, тъй като българинът ще премери сили с най-добрия стрелец в лигата - Стеф Къри. Още по-интересното е, че във втория си мач в лигата 28-годишната ни гордост, подобно на Георги Глушков, ще срещне една от иконите в НБА.

Случайност или съдба?

Преди 37 години (1985), на 8 ноември Георги Глушков, защитавайки цветовете на Финикс Сънс, излиза за втория си мач в лигата срещу Бостън Селтикс, воден от великия Лари Бърд. Първият българин в НБА прави силен мач, записвайки 21 минути на паркета, в които се отчита с 11 борби, 8 точки и 1 чадър. 

От другата страна, обаче стои Лари Бърд. Легендата на баскетбола, който завърши своята кариера като трикратен шампион в лигата, прави страхотно представяне с 24 пункта на сметката си и помага много за победата със 125:101 на "келтите" в емблематичната "TD Garden".

Предизвикателството пред Везенков и Кингс

37 години по-късно, Александър Везенков ще премери сили с Къри. Лидерът на Голдън Стейт Уориърс се превърна в един от най-добрите баскетболисти в света. Той успя да поведе "войните" към 4 титли в НБА в периода между 2015 и 2022 година (2015, 2017, 2018, 2022). 

В индивидуален план Къри също бележи само успехи. Звездният гард е двукратен носител на наградата за най-полезен играч през редовния сезон, а през 2022-а добави към актива си и отличието за най-полезен играч и във финала на НБА срещу Бостън.

Цяла България очаква с нетърпение да види как Везенков и Кингс ще се противопоставяй на "войните". Ето къде може да гледате срещата между Сакраменто и Голдън Стейт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички