Ще отиде ли Александър Везенков в Лигата на извънземните - НБА?


Ще отиде ли Александър Везенков в Лигата на извънземните - НБА?
Снимка: Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

6069 0

Миналата вечер Олимпиакос инкасира тежка загуба в мач от Евролигата отстъпвайки при визита със 75:90 на Алба. Срещата в Берлин обаче има добър привкус за българския баскетбол. А именно поредното супер представяне на крилото Александър Везенков.

Сашо вкара най-много точки за гостите (19). Също така овладя повече борби (9) отколкото общо хванаха двата центъра (8) на гръцкия гранд. И престоя на паркета най-много от всички играчи въобще.

Олимпиакос е 4-и в моментното класиране на Евролигата. Тимът има добри предпоставки да стигне до участие във Финалната четворка на турнира и дори да атакува титлата. А индивидуалното представяне на Везенков дава надежди, че след Георги Глушков може да имаме нов представител в Лигата на извънземните - НБА.

Повод за оптимизъм е, че Александър Везенков в момента се явява ключовата фигура в селекцията на 3-кратния европейски шампион по баскетбол - Олимпиакос.

Защото ако Дорси, Слукас, Уолкъп и Ларенцакис сравнително си поделят игровото време на двете гардови позиции. Същото може да се каже и за леките крила - Маккисик и Папаниколау и центровете Фал и Мартин. То на позицията на тежко крило Везенков категорично е първи избор, преборвайки се за много игрови минути в конкуренцията на Жан-Шарл и легендата на Олимпиакос - Принтезис. Саша е и част от драфта на НБА за 2017-а.

Не случайно Александър Везенков спечели наскоро престижното отличие за най-добър играч в Евролигата за месец февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички