Росен Барчовски е оптимист за преминаване на Александър Везенков в НБА


Росен Барчовски е оптимист за преминаване на Александър Везенков в НБА
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1608 0

Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол Росен Барчовски изрази оптимизъм, че голямата ни звезда Александър Везенков ще заиграе в НБА. Според специалиста това е въпрос на време.

"Аз вече го виждам. Тази година най-вероятно ще изиграе още един сезон в Европа и от следващата очаквам покана от някой от отборите, защото той върви системно нагоре и сега влиза в чудесна възраст през следващите 5-6 години, само да е здрав", заяви Барчовски пред Студио СПРИНТ.

Барчовски не пропусна да коментира и предстоящото участие на България на Евробаскет 2021, където ще се изправим срещу отборите на Русия, Испания, Турция, Белгия и Грузия.

"В началото наистина беше шокиращо за всички, включително за мен и щаба ми. След като после погледнахме другите групи, видяхме, че има една, която може би е малко по-лесна, но лесно няма. В момента не може да се направи анализ, защото промените са много динамични. Чакаме сега жребия за световните квалификации, които стартират през ноември. Там реално ще започне подготовката за следващата година за европейското първенство. Преди това ще имаме и лагер август месец. Нямам никакви притеснения", каза още селекционерът.

Според него класирането на европейското ще даде увереност за предстоящите квалификации за Световното първенство.

"Импулс със сигурност ще има, самочувствие също и увереност. Това е страшно важно за един отбор. В това съм абсолютно убеден и трябва да се използва, но само самочувствие не е достатъчно. Трябва страшно много работа".

Барчовски коментира и липсата в елита на отбори с традиции като ЦСКА и Академик София:

"Както винаги, се отразява много лошо липсата на ЦСКА. Това е водещ момент въобще в колективните спортове. Когато двата гранда ЦСКА и Левски са силни, те дърпат нивото и интереса напред".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички