Сензация в баскетбола! Световният шампион Испания е аут още в групите на Световното първенство


Сензация в баскетбола! Световният шампион Испания е аут още в групите на Световното първенство
Снимка: Getty Images

2864 0

Сензацията е факт! Световният шампион по баскетбол Испания е детрониран, и то още в груповата фаза. Иберийската страна допусна втора поредна загуба (първата бе от Латвия на 1-ви септември) и отпадна в групите. Канада влезе в ролята на екзекутор, след като надделя с 88:85.

Срещата бе изключително драматична, като в отделните части бе при резултат: 21:21, 17:27, 23:25, 27:12. Това бе директен мач за класиране на четвъртфиналите на Световното първенство, което се провежда в Япония, Филипините и Индонезия.

Страната достига до тази фаза за първи път от 1994 година. Сблъсъкът бе изключително оспорван и неслучайно водачеството в резултата бе сменяно цели 13 пъти. Иберийците могат да съжаляват, след като на два пъти изпускаха двуцифрен аванс (включително и в края).

С най-много точки от сблъсъка се отчете Шей ГИлджъс_Ализандър - 30, като добави и 7 асистенции. Дилън Брукс се отличи с 22 точки, а Ар Джей Барет - с 16. Уили Ернангомес вкара 25 точки от другата страна, докато Санти Алдама и Алекс Абринес добавиха съответно по 20 и 11.

На четвъртфиналите Канада ще се изправи срещу Словения, а Латвия ще срещне Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички