Руски съд осъди американска баскетболистка за контрабанда на наркотици


Руски съд осъди американска баскетболистка за контрабанда на наркотици
Снимка: Getty Images

2492 0

Съдът в Химки, Московска област, призна американската баскетболистка Бритни Грийнър за виновна за контрабанда на наркотици. Държавният прокурор поиска тя да бъде осъдена на 9,5 години затвор, предаде руската информационна агенция ТАСС.

"Съдът призна подсъдимата за виновна по част 1 от член 228 от Наказателния кодекс (незаконно придобиване, съхранение, транспортиране на наркотици без намерение за продажба) и част 2 от член 229.1 от Наказателния кодекс (контрабанда на наркотици в значително количество)", заяви съдия Анна Сотникова. Присъдата продължава да се чете, а срокът на наказанието ще стане известен по-късно.

Грийнър беше арестувана на летище Шереметиево в Русия за опит за контрабанда на наркотици. По време на разпита в съда тя се призна за виновна, но подчертава, че е сложила хашиша в чантата си набързо и без намерение да пренася наркотици.

Атлетът спечели Световната купа в Турция през 2014 г., Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., Световната купа в Испания през 2018 г. и Олимпийските игри в Токио през 2020 г. като част от отбора на САЩ. Преди да бъде арестувана, тя играеше за отбора на UMMC от Екатеринбург.

Наскоро пък за притежание на марихуана бе арестуван бивш съотборник на ЛеБрон Джеймс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички