Александър Везенков разказа интересни моменти от своя житейски път


Александър Везенков разказа интересни моменти от своя житейски път
Снимка: Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

1974 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков бе гост в Шоуто на Николаос Цитиридис късно снощи, където разказа любопитни моменти от своя житейски път, като не пропусна да отбележи, че мечтата му е да играе един ден в НБА:

"Може би беше грешка, че се оттеглих два пъти, но не се знае. Правата ми взеха Бруклин, но след това бяха прехвърлени към Кливланд, а те могат да ги дадат на други. В този момент съм фокусиран върху Олимпиакос, но това е мечта, разбира се".

"В нашето семейство нямаше много избор дали ще играя баскетбол, аз от двегодишен съм в залата. От 6-годишна възраст тренирам. На 11 имах един момент, в който исках да тренирам волейбол, но баща ми ми се обади и ми каза - имаш 1 ден да решиш какво искаш. На другия ден ми се обади и му казах, че отивам на тренировка...", разказа Везенков.

"Чувствам се добре в Атина, като град, с приятелите, организацията е страхотна и играя с легенди на спорта, дано и аз някой ден стана такъв".

"Първата си заплата взех на 18. Чувствах се много горд, нещо, което съм направил сам. Но винаги семейството ми е контролирало тези неща. Влязох в банката с майка ми и вкарах цялата си първа заплата и не я пипах", призна играчът на Олимпиакос.

"На 16 избрах да играя за България, защото баща ми и майка ми са играли за българския национален отбор, тя по тенис на маса. На 17 проявиха интерес и от Гърция, но не промени нещата".

"Вълнуващ момент бе класирането ни на Евробаскет, но аз не можах да играя в последния решаващ мач. Гледах от Гърция, съседите ме питаха дали има парти у нас, крещяхме, викахме. Много е трудно, не трябва да летим в облаците. Но мисля, че имаме шанс, ако сме здрави и се съберем всички", сподели той по отношение на националния отбор на България по баскетбол.

"Работата е малко объркана, в България всеки гледа само своя интерес, клубовете се хранят, винаги съдийството е проблем. Баскетболът е много труден спорт, изисква жертви и не знам дали тук сме готови за такива лишения. На 99% знам, че ако бях стартирал кариерата си тук, нямаше в момента да съм на това ниво", завърши откровеното си интервю Александър Везенков.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички