Разкриха любопитни подробности за наближаващия "Мач на звездите" в НБА


Разкриха любопитни подробности за наближаващия "Мач на звездите" в НБА
Снимка: Getty Images

3053 0

Суперзвездата на ЛА Лейкърс ЛеБрон Джеймс бе определен за капитан в "Мача на звездите" в Националната баскетболна асоциация за пети пореден сезон, след като Лигата разкри стартовите играчи за шоуто в Кливланд.

Джеймс събра най-много гласове от Западната конференция. Звездата на Бруклин Нетс Кевин Дюрант пък е с най-много вотове на Изток и ще бъде другият капитан, въпреки че се очаква да пропусне второ последователно издание на "Мача на звездите" поради проблем в лявото коляно, получен по-рано този месец. Дюрант и Джеймс бяха сред десетте избрани титулярни играчи за мача на 20 февруари в "Рокет Мортидж ФийлдХаус". Резервите в двубоя ще бъдат обявени следващия четвъртък!

Гласовете от феновете отговарят за 50% от общия вот при избора на титуляри, докато настоящите играчи и медии допълват останалата половина. Резервите са избирани от старши треньори в НБА, а комисионерът на Лигата Адам Силвър избира заместници при контузии, ако е необходимо. Джеймс и Дюрант ще изберат своите състави от наличния избор, като не са длъжни да драфтват на база конференция или пост. Съставът за тазгодишния "Мач на звездите" включва някои добре познати лица, изгряващи звезди и играчи, които за първи път ще участват в срещата.

18-то участие на Джеймс изравнява Коби Брайънт на втората позиция за всички времена зад Карийм Абдул-Джабар с 19. Действащият носител на приза за Най-полезен играч Никола Йокич от Денвър Нъгетс (Запад) и Джоел Ембийд от Филаделфия 76-ърс (Изток) стартират в предно поле. Ембийд има 21 мача с 30 или повече точки този сезон и шест с 40 или повече.

"Развих се много през последните две години. Играта наистина стана по-бавна за мен. Способен съм да бъда свободен на паркета и да правя това, което искам в офанзивен план", сподели той, след като чу името си. Другият играч в предно поле на Изток е Янис Адетокумбо от Милуоки Бъкс, докато ДеМар Дерозан от Чикаго Булс и Трей Йънг от Атланта Хоукс допълват титулярите в задно поле.

Крилото на Голдън Стейт Уориърс Андрю Уигинс от Канада се присъединява към Джеймс и Йокич с най-много гласове в предно поле на Запад. Гардовете са Стеф Къри от Уориърс и дебютанта в "Мача на звездите" Джа Морант от Мемфис Гризлис. Към Новобранеца на годината през 2020 Морант се присъединява Уигинс, за когото това също ще бъде първо участие в "Мача на звездите" в осмия му сезон в Лигата. Уигинс стреля 48.1% от полето и 40.4% от тройката, а Морант е със средно по 24.4 точки, 6.7 асистенции и 5.7 борби на мач. "Благословен и благодарен на моите фенове, оценявам Ви", написа в Туитър Морант в четвъртък вечер.

Драфтът за "Мача на звездите", когато Джеймс и Дюрант ще изберат своите титулярни петици, ще бъде на 10 февруари, а Конкурсът по забивки е насрочен за 19 февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички