Разгром за Сакраменто Кингс и разочарование за Везенков тази сутрин в НБА (ВИДЕО)


Разгром за Сакраменто Кингс и разочарование за Везенков тази сутрин в НБА (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6589 0

Сакраменто Кингс изгуби от Бостън Селтикс с резултат 119:144 (41:38, 25:36, 24:39, 29:31) в мач от редовния сезон на НБА. Българинът в състава на "кралете" - Александър Везенков, не започна в стартовия състав на Майк Браун. Той се появи при резултат 33:35 и прекара общо 13:10 минути в игра.

Сакраменто започна силно този мач и след няколко тройки и 8 поредни точки на Ди'Арън Фокс, поведе с 14:8. Отново Фокс впоследствие изведе "кралете" до преднина с 12 точки при 23:11.

Съперникът обаче се разбуди и се върна в играта, стопявайки пасива до 5 точки, а после и поведе. При резултат 33:35 в игра се появи Александър Везенков.

Скоро след това двата тима си размениха по една тройка, но нова такава на Фокс отново изведе Сакраменто напред след 10 минути игра.

Българинът вкара първите си точки скоро след началото на втората четвърт. Той обаче не успя да запише борба или асистенция и седна на пейката. Скоро след това Селтикс поведе с 6 точки след тройка на Порзингис. След поредна точка на Дерик Уайт гостите поведоха със 70:62 и макар Фокс да намали изоставането, Бостън докара първото полувреме до 74:66.

В третата четвърт Селтикс увеличи преднината си с добра игра и дръпна с 21 точки. Особено деен беше Порзингис. Бостън доминираше до края на частта, въпреки опитите на Кингс да се противопоставят.

В последната четвърт Сакраменто редуваше добри моменти със слаби и дори Фокс започна на пейката, но влезе в игра. Тимът на Везенков мина границата от 100 точки, но преднината на гостите бе прекалено голяма. Самият той отново се появи в игра 7 минути преди края на мача. Той записа първата си борба при резултат 114:135. До края българинът оформи 3 борби, но не успя да запише точки, а тимът му загуби тежко със 119:144.

Най-резултатен за Кингс и общо в мача бе Ди`Арън Фокс с 29 точки. За Селтикс Дерик Уайт и Джейлън Браун вкараха по 28, а Кристапс Порзингис добави 24.
Бостън остава първи на Изток с актив 20-6. Сакраменто е четвърти в Западната конференция с 16-10.

Най-резултатен за Кингс и общо в мача бе Ди`Арън Фокс с 29 точки. За Селтикс Дерик Уайт и Джейлън Браун вкараха по 28, а Кристапс Порзингис добави 24. Бостън остава първи на Изток с актив 20-6. Сакраменто е четвърти в Западната конференция с 16-10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички