НБА прави голяма промяна в своя драфт: Взима пример от НФЛ, НХЛ и МЛБ


НБА прави голяма промяна в своя драфт: Взима пример от НФЛ, НХЛ и МЛБ
Снимка: Getty Images

536 0

Националната баскетболна асоциация (НБА) обяви официално, че тазгодишния драфт ще се проведе в два дни.

Голямата промяна в НБА

Галавечерта по избора на най-добрите млади играчи от американските колежи и професионалисти по света по традиция е в два кръга, като всеки  един от 30-те отбора в лигата има по един избор във всеки от двата кръга.

Още: Александър Везенков в НБА: Статистика, представяне и предстоящи мачове на Саша през сезон 2023/24 (ОБНОВЯВА СЕ)

НБА прави голяма промяна в своя драфт

Реално обаче отборите могат да имат повече или по-малко от тези два избора, в зависимост от това какви сделка са сключили преди това или по време на самия драфт.

Тази година първият кръг на драфта ще бъде на 26.06 (сряда) в "Barclays Center", Бруклин в Ню Йорк. Вторият кръг ще бъде ден по-късно, отново в Ню Йорк, но в централата на телевизия "ESPN".

През 2022 година, когато Виктор Уембаняма се превърна в първия избор на Сан Антонио Спърс, церемонията продължи около пет часа и завърши в 01:00 след полунощ.

Още: НБА: Трипъл-дабъл на Домантас Сабонис не стигна на Сакраменто Кингс срещу Маями Хийт (ВИДЕО)

Отделните избори в първия кръг ще останат с интервал от пет минути помежду си, докато сега вече ще се даде повече време за мислене на отборите във втория кръг. Досега то бе две минути, а от тази година процедурата се увеличава на четири минути.

В останалите професионални лиги в САЩ - НФЛ (американски футбол), МЛБ (бейзбол) и НХЛ (хокей), церемонията по набиране на нови играчи продължава повече от един ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички