НБА потвърди: Везенков ще участва в драфта


НБА потвърди: Везенков ще участва в драфта

973 0

Ръководството на НБА обяви пълния списък на играчите, които ще участват в драфта за следващия сезон. Очаквано в листата от 91 имена е и това на българския национал Александър Везенков.

Sportline вече ви информира, че нашето момче е подало заявка за влизане в драфта.

19-годишният баскетболист на "Арис" е един от 43-мата чуждестранни играчи, които ще се опитат да пробият в най-силната баскетболна лига на планетата.

Според един от най-големите сайтове за следене на млади таланти в цял свят DraftExpress, Везенков ще бъде избран под №32 от Хюстън Рокетс.

Драфтът ще се проведе на 25 юни, като всеки баскетболист има правото да оттегли кандидатурата си, стига да го направи с предварително уведомление до 15 юни или десет дни по-рано.

Това може да се наложи на българина, ако слуховете за негов трансфер в Европа се окажат верни. В момента към таланта имат интерес редица европейски грандове, след които гръцкият "Панатинайкос" и испанският "Барселона".

Българинът прави страхотен сезон с настоящия си тим и е втори по резултатност в гръцкото първенство, както и трети по борби. Специалистите обаче смятат, че за Везенков ще бъде по-добре да натрупа още опит в Европа преди да се опита да пробие в НБА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички