Александър Везенков пред трансфер в един от най-големите отбори в Европа


Александър Везенков пред трансфер в един от най-големите отбори в Европа

1535 0

Най-добрият млад баскетболист на България Александър Везенков може да заиграе в европейския гранд Панатинайкос през новия сезон, научи Sportline.bg

Лекото крило на Арис (Солун) подаде документи за участие в драфта на НБА през това лято, като може да оттегли документите си не по-късно от 10 дни преди събитието в Ню Йорд.

Също така избирането му изглежда повече от сигурно, след като всеки примерен драфт до момента го поставя в топ 40. Освен това и анализаторът на nba.com Дейвид Олдридж го поставя местата между 25-35 (краят на първия рунд или началото на втория).

Въпреки това Везенков, подобно на много други европейски баскетболисти, най-вероятно ще заложи на това да продължи кариерата си във водещ европейски отбор. Така направи и Никола Миротич, който беше избран в драфта през 2011 година, но отиде в НБА през миналото лято, изчаквайки оферта на Чикаго Булс - отборът, който държеше правата му.

Панатинайкос беше близо до подпис с Александър Везенков още през миналото лято, но тогава българският национал предпочете да остане още година в Арис, където е лидер по точки и асистенции.

Сега обаче "детелините" готвят сериозна оферта за Везенков и най-вероятно ще му предложат 3-4 годишен договор, в който ще има клауза за откупуване при желание от страна на отбора в НБА, който ще държи правата му.

Барселона Регал също има интерес към 206-сантиметровото крило, но източници в Гърция са категорични, че Везенков предпочита да остане в Гърция.

Панатинайкос е най-добрият гръцки отбор в историята, като е 34-кратен шампион. Освен това в началото на месеца ПАО спечели Купата на Гърция за 4-и пореден път. Гръцкият колос е 6-кратен победител в Евролигата, което е най-високото ниво в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички