Навиячи готвят кървава вендета срещу Галатасарай


Навиячи готвят кървава вендета срещу Галатасарай
Снимка: Getty Images/Guliver

2092 0

Феновете на сръбския баскетболен гранд "Цървена звезда" готвят брутална вендета срещу запалянковците на турския "Галатасарай", пише "България Днес". Двата тима ще се срещнат в петък. Двубоят ще се проведе в 20-хилядната зала "Комбанк Арена", позната още и като "Београдска Арена". Срещата е от втората групова фаза на Евролигата. Мачът започва в 21 ч. местно време.

Жаждата за мъст на навиячите е провокирана от убийството на 25-годишния фен на "звездашите" Марко Ивкович. Той беше намушкан на 21 ноември пред истанбулската зала "Абди Икпечъ Арена" непосредствено преди срещата "Галатасарай" - "Цървена звезда".

Сръбските привърженици се организират в тайни форуми, пишат медиите в западната ни съседка. Те са замислили засади за пристигащите фенове на "Галатасарай". От турския клуб се опитват да запазят в тайна полетите, с които отборът и запалянковците ще кацнат в Белград.

Под директна заплаха е и треньорът на истанбулския отбор Ергин Атаман. Той си навлече гнева на навиячите заради брутално изказване на пресконференцията след мача. Специалистът нарече сръбските фенове "терористи", без да знае, че малко по-рано е станало убийство. Часове по-късно наставникът публично се извини.

Министър-председателят на Сърбия Александър Вучич побесня след изцепката на Атаман. Политикът обяви, че специалистът не е желан в Сърбия. За да потуши напрежението, президентът на "Цървена звезда" Небойша Кович се срещна с премиера в понеделник. Резултатът е, че Атаман ще може да влезе в Сърбия.

"Двубоят ще бъде следен под лупа от Евролигата и всяко посегателство над гостуващия тим или техните фенове ще бъде наказано - обърнаха се от ръководството на "Цървена звезда" към феновете. - Моля ви, не обиждайте на верска или национална основа съперника. Апелираме да не хвърляте предмети по терена, да не светите с лазери или да използвате пиротехнически средства. Само така ще можем да се борим успешно срещу насилието и да избегнем трагични инциденти."

"Галатасарай" ще пристигне в деня на мача. Турците отлитат обратно за Истанбул веднага след двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички