Наказанието на БК Левски с 3 служебни загуби бе отменено


Наказанието на БК Левски с 3 служебни загуби бе отменено
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1248 0

Наказанието на БК Левски за три служебни загуби срещу Балкан (Ботевград) бе напълно отменено от Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол. Така двата отбора ще довършат серията, която започнаха, а резултатът към момента е 2-1 победи в полза на тима от Ботевград. Последният трети мач бе спечелен от „сините“, които си гарантираха още едно домакинство. При още една втора победа момчетата на Константин Папазов ще изравнят резултата и ще трябва да бъде изигран решителен пети двубой.

„ОТМЕНЯ ИЗЦЯЛО Решение № 01/19.05.2022 г. от Сандра Велчева Хънт – мениджър на НБЛ във връзка с констатирано нарушение, допускане на нередовен състезател в игра в полуфиналната плейофна серия на НБЛ: Йордан Минчев, който е участвал без Letter of clearance и на основание чл. 105, ал. 2, т. 3 от Правилата на НБЛ, на БК „Левски“ са наложени служебни загуби за срещите с негово участие, проведени на 12.05.2022 г., 14.05.2022 г. и 17.05.2022 г. с БК „Балкан“.“

Самият Константин Папазов също коментира възникналата ситуация с наказанието на своя отбор.

“Описва се в трета книга, 66-и параграф, че таксата се плаща от Българска федерация по баскетбол. Дава се опция и клубът да я плати, но това не отнема правилото федерацията да я плати. Нашата жалба е, че Йордан Динков Минчев има картотека и има лицензионен лист, където присъства, и никъде не е упоменато, че не е платена таксата на ФИБА. Това е единственото задължение. Ако те го бяха поставили с нота, че Йордан Минчев има звездичка, както има звездички при чужденците, тогава щеше да е различно. Не съм виновен, че някой не си е свършил работата. Ние от ден първи тренираме абсолютно професионално. Няма нищо по-хубаво от това датата на следващия мач с Балкан да бъде 28-и. След като ние сме победили в едно такова дело, няма да питам кой ще погасява разходите. Няма нищо по-нормално това да стане в събота”, заяви Папазов.

Вижте още: Шеф напуска НБЛ заради скандала с БК Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички