Лукойл Академик удържа Черно море Порт Варна


Лукойл Академик удържа Черно море Порт Варна
Снимка: БГНЕС

1275 0

Лукойл Академик изигра страхотна последна част и обърна Черно море Порт Варна като гост, побеждавайки с 87:82. Невероятно първо полувреме на варненци им даде стабилна преднина от 17 точки, но през второто "студентите" успяха да стопят разликата и след силни последни минути да си тръгнат с победата.

Така вицешампионът остава непобеден до момента във вътрешното първенство с осем успеха, а варненци са с по 4 победи и загуби. В следващия кръг Лукойл гостува на Ямбол, а Черно море посреща Берое.

Тери Смит наниза 20 точки за победителите, 16 добави Чарлс Томас, а 13 и 7 асистенции – Морис Къри.

Божидар Аврамов отбеляза 19 точки за Черно море срещу бившия си отбор, 18 и 6 борби добави Милян Пупович (но 4/11 от наказателната линия), а по 10 – Асен Великов и Александър Йевджич.

"Може би не си повярвахме, за да спечелим този мач. Докато водехме, всичко беше наред. След това с всяка следваща част нападението ни започна да спада по малко. Ще анализираме. Страхотен мач за нашия отбор, Лукойл водеха само 3-4 минути в резултата, но беше достатъчно, защото се случи накрая. Вкараха няколко поредни тройки във важни моменти. Мисля, че това реши мача. Според мен не ни достигна малко самочувствие накрая", каза след мача Денислав Коцев.

"Бяхме по-добри в защита. От началото нямахме защита. Това е петият мач в домашното първенство, в който започваме с нефокусирана защита. Те ни вкараха лесни точки, имаше четири-пет пъти кош и фаул. Черно море направи разлика. По принцип съм доволен, че изиграхме добър мач. Мисля, че и двата отбора се представиха силно днес, но класата беше на наша страна и това показахме през второто полувреме", каза и колегата му Йовица Арсич. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички