Луда драма в края, но и загуба за Сакраменто и Александър Везенков срещу Бостън Селтикс (ВИДЕО)


Луда драма в края, но и загуба за Сакраменто и Александър Везенков срещу Бостън Селтикс (ВИДЕО)
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP

646 0

Сакраменто Кингс и Александър Везенков допуснаха втора поредна загуба в НБА. Отборът отстъпи като гост а лидера в Източната конференция - Бостън, със 100:101 след изключителна драма. Българинът записа общо 13 минути и 58 секунди, правейки 6 точки, 2 борби и 1 асистенция.

"Кралете" успяха да заличат 19 точки пасив, който имаха в средата на последната част, но отстъпиха след кош в последните секунди. Българинът и в този двубой се включи от пейката, като остана на паркета общо 14 минути. За това време той отбеляза 6 точки (2 тройки), като бе 2/7 при стрелбата от игра, а освен това записа още 2 борби и 1 асистенция.

Александър Везенков взе участие в драма за Сакраменто

Двубоят бе изключително важно за Сакракмето заради класирането им, тъй като малко преди края на сезона те изпаднаха от топ 6 и в момента са на осмото място в Западната конференция. А тази позиция не им позволява да се класират директно за 1/8-финалите в плейофите. Сега новото поражение изравни баланса им с деветия в класирането ЛА Лейкърс, с който вече имат по 44 победи и 33 загуби. Следващият двубой на калифорнийския тим е на 8 март (понеделник) от 2:30 часа българско време срещу Бруклин.

Най-резултатен за Бостън Селтикс бе Пейтън Причард с 21 точки, Кристапс Порзингис има 20 и 11 борби. Над всички за Сакраменто бе Ди‘Арън Фокс с 40 точки (7 тройки), а пореден дабъл-дабъл направи Домантас Сабонис – 16 точки и 16 борби.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички