ЛеБрон за осма поредна година ще играе във финала на НБА


ЛеБрон за осма поредна година ще играе във финала на НБА
Снимка: Gulliver/GettyImages

945 0

Крилото на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс за осма поредна година ще бъде участник във финалния плейоф на Националната баскетболна асоциация. Кливланд победи Бостън Селтикс в решителния седми мач с 87:79 и за четвърти пореден път влезе в заключителния плейоф.

ЛеБрон, преди да премине в състава на Кавс, четири пъти стига до финала и с Маями Хийт. Рекордьор по този показател е Бил Ръсел, играл десет пъти на финал с Бостън в периода 1957-1966 г. ЛеБрон Джеймс стана три пъти шампион в Асоциацията (2012, 2013, 2016) и още толкова пъти бе определян за най-полезен играч (MVP) във финалните серии.

В седмия мач срещу Бостън той стана автор на 35 точки, 15 борби и 9 асистенции. За Бостън 20-годишният Джейсън Тейтъм завърши с 24 пункта и 7 борби. "Келтите" спечелиха първата четвърт с 26:18, но "воините" взеха следващите три с 21:17, 20:13 и 28:23. Бостън изигра 11 мача у дома в плейофите и за първи път загуби на свой терен в най-важния мач.

Кливланд очаква на финала победителят от противопоставянето Голдън Стейт Уориърс - Хюстън Рокетс. Резултатът и в тази серия е равен 3-3 и изходът ще се реши тази нощ на терена на "ракетите".

Кливланд Кавалиърс от пет финала в своята история спечели само един - през сезон 2015/2016, когато надигра Голдън Стейт в седем мача. Първият двубой от финалната серия за този сезон ще се играе в средата на следващата седмица. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички