Хюстън измъкна мач №5 и е на победа от финала в НБА


Хюстън измъкна мач №5 и е на победа от финала в НБА
Снимка: Gulliver/Getty Images

1082 0

Отборът на Хюстън Рокетс спечели мач №5 от финалите в Западната конференция на НБА. В своята „Тойота Сентър“ играчите на Майк Д‘Антони се наложиха над шампиона Голдън Стейт Уориърс с 98:94 и по този начин поведоха в серията с 3-2 победи, с което се доближиха само на успех от класиране за финалите в Лигата.

Подобно на мач номер 4 и този предложи здрава битка и постоянна гонитба в резултата. Домакините започнаха по-добре срещата и в края на първата част водеха с 23:17. През вторите 12 минути тимът от Оукланд успя да вземе инициативата и да заличи пасива си, като почивката дойде при абсолютно равенство на таблото – 45:45.

През второто полувреме двата тима продължиха надлъгването помежду си, като лидерството в резултата се сменяше непрекъснато. В крайна сметка в заключителните минути Хюстън демонстрира повече желание за победа и заслужено спечели.

Със своите 24 точки Ерик Гордин бе най-резултатен за Рокетс, но безспорно героят за домакините бе гардът Крис Пол. Дошлият през миналото лято от ЛА Клипърс завърши с 20 точки – 18, от които през второто полувреме. Освен това Пол добави към актива си 7 борби, 6 асистенции и 3 откраднати топки. Другата звезда на тима Джеймс Хардън приключи с 19 пункта.

За Уориърс, които и в този мач бяха без Андре Игуодала, 29 точки вкара Кевин Дюрант, 23 Клей Томпсън, с 22 плюс 7 борби и 6 асистенции завърши Стеф Къри, а Дреймънд Грийн се отчете с дабъл-дабъл – 12 точки и 15 борби.

Следващият мач в серията е в Оукланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички