Къри изригна с 43 точки и изравни финалната серия с Бостън


Къри изригна с 43 точки и изравни финалната серия с Бостън
Снимка: Getty Images

1338 0

Голдън Стейт Уориърс спечели гостуването си на Бостън Селтикс със 107:97 в мач номер 4 от финала на Националната баскетболна асоциация (НБА). „Воините“ изравниха серията на 2-2 победи, а новият шампион на Лигата ще бъде определен във формат 2 от 3 успеха.

В герой за момчетата на Стив Кър се превърна голямата звезда на Уориърс Стеф Къри. Гардът на Голдън Стейт, който получи лек проблем в крака в предишния мач в зала „ТиДи Гардън“, изигра един от най-силните си мачове в кариерата, избухвайки с чудовищен дабъл-дабъл от 43 точки и десет борби за ценния успех. Къри стреля 14/26 от полето, като завърши с 50% успеваемост от тройката – 7/14, и добави четири асистенции.

С дабъл-дабъл се отчете и Андрю Уигинс, който завърши със 17 пункта и 16 овладени топки. 18 точки за победата добави Клей Томпсън, а Джордан Пул приключи с 14 от пейката.

За Селтикс Джейсън Тейтъм бе над всички с дабъл-дабъл – 23 точки, 11 борби и шест асистенции, но стреля едва 8/23 от полето. 21 добави Джейлън Браун, а с по 18 и 16 съответно се отчетоха Защитник на годината в НБА Маркъс Смарт и Дерик Уайт от пейката. Играчите на Име Удока ще се опитат да поведат за трети път във финала в понеделник вечер, когато е мач номер 5 от серията, този път в зала „Чейс Сентър“ в Сан Франциско.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички