Кливланд счупи каръка и взе първа победа във финал на НБА (ВИДЕО)


Кливланд счупи каръка и взе първа победа във финал на НБА (ВИДЕО)

1144 0

Кливланд за пръв път в историята си спечели мач от финалния плейоф в НБА. През 2007 г, "кавалерите" бяха разбити с 4-0 от Сан Антонио. В “Оракъл Арена” миналата нощЛеброн Джеймс и компания пречупиха Голдън Стейт с 95:93 след продължение и изравниха серията на 1-1 победи. За Уориърс пък това беше едва трета загуба у дома този сезон.

В средата на последната част Леброн Джеймс изстреля Кливланд напред с 83:72 след два успешно изпълнени наказателни удара. Голдън Стейт остана без точка 18 минути преди Стеф Къри да вкара от тройката. В решителните последни секунди Тристан Томпсън не успя да спре най-полезния играч (MVP) в НБА, който проби и бе точен, за да прати мача в продължение след 87:87. В допълнителното време Краля и компания се оказаха по-съсредоточени, а Матю Делаведова не трепна на два пъти от фаула и Кливланд спечели с 95:93.

Леброн Джеймс се отличи с поредния си трипъл-дабъл за Кливланд – 39 точки, 16 борби и 11 асистенции. Тимофей Мозгов добави 17 и 11 борби, за да оформи дабъл-дабъл. Джей Ар Смит наниза 13 точки. Клей Томпсън бе най-резултатен за Голдън Стейт с 34 точки. Стеф Къри завърши с 19 и 6 борби. Харисън Барнс остана с 11 и 6 борби.

Кливланд не може да разчита на контузените Кайри Ървинг, Кевин Лав и Андерсон Варежао в битката за първа шампионска титла в НБА.

Третият мач от серията е утре в Кливланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички