Ясни са първите четвъртфиналисти на Евробаскет 2015


Ясни са първите четвъртфиналисти на Евробаскет 2015
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1119 0

Вчера се изиграха първите четири осминафинални двубои от Евробаскет 2015.

В първия мач за деня Латвия поднесе изненадата, след като отстрани Словения със 73:66. Двубоят беше оспорван, като на почивката Латвия имаше минимален аванс от 2 точки. Интригата се запази до самия край на мача, но въпреки опитите на Словения да направи пълен обрат, Латвия запази преднината си и за първи път от 14 години ще играе на четвъртфинал на Евробаскет.

Там съперник на тима ще бъде шампионът от предишното издание на турнира Франция. „Петлите“ се наложиха със 76:53 над Франция. Единствено първата част в този мач беше оспорвана. След това Франция пое контрола в мача и не остави шансове на своя съперник.

В друг осминафинал Испания се наложи над Полша с 80:66 и също продължава в следващата фаза на турнира. Двубоят беше равностоен преди последната част. Тогава обаче Испания взе нещата в свои ръце и направи разликата в мача. В основата на успеха бе Пау Гасол, който вкара 30 точки за своя тим. В спор за място на полуфиналите Испания ще има за съперник Гърция, който отстрани Белгия със 75:54.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички