Хюстън Рокетс изравни серията с Голдън Стейт


Хюстън Рокетс изравни серията с Голдън Стейт
Снимка: Getty Images/Guliver

1347 0

Отборът на Хюстън Рокетс победи драматично като гост с 95:92 шампиона Голдън Стейт Уориърс в мач номер 4 от финалите в Западната конференция на НБА. Така тимът, воден от Майк Д‘Антони изравни резултата в серията на 2-2 победи, като освен това сложи и край на серията от 16 поредни домакински победи на Уориърс в плейофите.

За разлика от първите три мача в серията, този сблъсък бе изключително оспорван, като изходът му бе решен в самия край. Домакините стартираха вихрено в „Оракъл Арина“, повеждайки с 12-0, а в края на първата част водеха с 28:19. През втората четвърт ролите се размениха, като инициативата бе изцяло за баскетболистите на Рокетс, които на почивката вече бяха напред в резултата – 53:46.

След паузата шампионите отново поеха контрола, върху случващото се на паркета, като с основна роля за това бе лидерът на тима Стеф Къри. Гардът демонстрира най-силното си оръжие – стрелбата от далечна дистанция, реализирайки 4 тройки през третата четвърт, която завърши при 80:70 в полза на Голдън Стейт.

В заключителната част обаче гостите от Хюстън отново успяха да обърнат развоя в своя полза и в крайна сметка да стигнат до победата. За това спомогна и че играчите на Уориърс пропуснаха последните си шест изстрела от игра, сред които и стрелба от тройката на Стеф Къри с финалната сирената, която ако бе попаднала в целта, щеше да изпрати мача в продължения.

Със своите 30 точки Джеймс Хардън бе най-резултатен за победителите, а 27 добави другата звезда на тима Крис Пол. За домакините Къри вкара 28 пункта, а с дабъл-дабъл от 27 точки и 12 борби приключи Кевин Дюрант.

Серията се връща в Хюстън за мач номер 5. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички