Хардън и Рокетс вгорчиха историческата вечер на Ръсел Уестбрук


Хардън и Рокетс вгорчиха историческата вечер на Ръсел Уестбрук

862 0

Хюстън Рокетс продължава успешния си ход към второто място в Западната конференция, след като тази нощ стигна до драматична победа със 115:112 в Оклахома Сити над местния Тъндър. 

В директен сблъсък между двама от тримата основни претенденти за MVP на редовния сезон в НБА, Джеймс Хардън отбеляза 41 точки и помогна на своите за успех срещу 11-ия трипъл дабъл на Ръсел Уестбрук. 

Гардът на Оклахома вкара 40 точки и добави съответно 13 асистенции и 11 борби, но това не помогна на неговия тим да стигне до победата. Въпреки това той се превърна в едва третия играч в историята на лигата след Оскар Робъртсън и Майкъл Джордан, който има 2 или повече "трипъл-дабъл"-и с 40 или повече точки. 

Хардън блесна при резултат 100:100, отбелязвайки следващите 8 точки за своя тим след прецизни стрелби от далечно и средно разстояние. Това беше и решаващият момент в мача. Въпреки че в края атакуващият гард напусна играта за 6 лични нарушения, Ръсел Уестбруук не успя да върне Оклахома в мача. 

Дуайт Хауърд беше верен помощник на Хардън в мача, като в края на двубоя обезличи Енес Кантер, а освен това записа 22 точки в своя актив. Джош Смит добави 14. 

Благодарение на победата си Хюстън Рокетс вече са еднолично на второ място в класирането на Запад, след като имат 53 победи и 24 загуби, изпреварвайки Мемфис Гризлис. 

Оклахома Сити Тъндър пък се намират в деликатна ситуация. Те все още държат 8-ото място, но водят с победа на Пеликанс (мач по-малко за Ню Орлиънс) в битката за последното място, даващо право на участие в плейофите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички