Голдън Стейт Уориърс спечелиха редовния сезон в НБА с рекорд на Къри


Голдън Стейт Уориърс спечелиха редовния сезон в НБА с рекорд на Къри

986 0

Голдън Стейт Уориърс спечелиха редовния сезон в НБА, след като наваксаха 13 точки дефицит и победи гостуващия тим Портланд със 116:105 в мач от Националната баскетболна асоциация.

Стеф Къри се отличи с 45 точки и 10 асистенции, като подобри и собствения си рекорд за отбелязани тройки през един сезон. Преди две години той вкара 272, но след мача тази нощ той вече има 276 и до края на сезона има 4 мача, в които той може да увеличи рекорда си.

Домакините, които вече отдавна са си гарантирали първото място в редовния сезон, а с това и домакинско предимство във всички фази на плейофите, изоставаха с 36:49 в средата на втората четвърт, но стигнаха до обрат.

Къри завърши с 8 тройки, Клей Томпсън добави 26 точки, а Дреймънд Грийн допринесе с 11 точки и 14 борби.

За гостите, които отдавна си осигуриха титлата в Северозападната дивизия, ЛаМаркъс Олдридж завърши с 27 точки, а Деймиън Лилард се отличи с 20 точки, 8 асистенции и 6 борби.

Чикаго направи изключително второ полувреме и стигна до обрат срещу домакина Маями с 89:78. Гостите изоставаха с 32:51 на почивката и всичко изглеждаше решено, но през втората част Пау Гасол и компания се разиграха и в крайна сметка триумфираха.

Гасол завърши с 16 точки и 15 борби, а резервите Аарън Брукс и Тадж Гибсън добавиха по 14 точки, като Гибсън взе и 12 борби. За Маями, който вече е десети на Изток и почти сигурно ще пропусне плейофите, с 19 точки и 16 борби завърши Хасан Уайтсайд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички