България даде всичко от себе си, но не успя да преодолее Португалия без Александър Везенков


България даде всичко от себе си, но не успя да преодолее Португалия без Александър Везенков
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

1871 0

Националният отбор на България по баскетбол за мъже допусна загуба със 78:88 от Португалия в мач от група "F" на предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

В първите две четвърти "лъвоете" показаха добра игра в нападение и регистрираха няколко добри стрелби. През второта полувреме обаче родните състезатели, като че ли просто се сринаха и нямаха отговор на добрата игра на португалците, които бяха крайно уверени в действията си.

Така "лъвовете" изпуснаха възможност да окупират върха в групата и да се доближат до следващата фаза на пресявките. Вместо това обаче Португалия превзема първата позиция с перфектен баланс от 3-0, докато "лъвовете" остават на второ място с 2-1. Трети е Румъния с 1-2, а Кипър е последен с 0-3.

Само първият в крайното класиране печели директен билет за следващия етап на пресявките, докато останалите три тима ще играят допълнителни квалификации.

В неделя (13 ноември) следобед България гостува на Кипър в четвъртия си мач от групата, докато по-късно Португалия приема Румъния.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички