БК ЦСКА си осигурява мощен спонсор и атакува титлата


БК ЦСКА си осигурява мощен спонсор и атакува титлата
Снимка: Cska.bg

5661 0

БК ЦСКА се завръща в баскетболния елит на България и ще атакува възможно най-високо класиране още тази година, съобщава Sportal.bg. В миналите дни се появи информация, според която "червените" ще имат нов генерален спонсор, който да им помогне в битката в Националната баскетболна лига.

Оказва се, че двете страни са постигнали пълно разбирателство по най-важните финансови параметри и е въпрос на време сътрудничеството да бъде обявено официално. Вероятно договорът ще бъде дългосрочен за да гарантира на клуба сигурност в борбата за България и Европа, а фирмата е с дългогодишен опит в спорта и ще осигури нужния бюджет.

ЦСКА не е печелил титлата от 1992 година , а от 2009 г. е аут от НБЛ. Междувременно "армейците" успяха да си завоюват правото по спортен път да играят в родния елит, а това може да се случи още през новия сезон. Клубът бързо ще се опита да създаде конкурент състав за родните ширини, който ще включва най-добрите юноши от "червената" детско-юношеска школа, както и сериозен брой чужденци.

Най-голяма заслуга за възраждането на отбора имат Александър Чакмаков - син на легендарния капитан на футболния ЦСКА Нако Чакмаков, и Роберт Гергов, които успяха да построят собствена зала, а сега ще се опитат да върнат "армейците" на върха.

Вижте последните новини около футболния ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички