БК ЦСКА се бори, но шампионите от Балкан се класираха на финал


БК ЦСКА се бори, но шампионите от Балкан се класираха на финал
Снимка: Lap.bg

1823 0

БК ЦСКА загуби от настоящия баскетболен шампион на България - Балкан Ботевград с 64:80 (22:26, 16:19, 11:15, 15:20) в полуфинален двубой от приятелския турнир Купа "Декатлон", който се провежда в зала "Сила" в Пловдив. 

Райън Хароу беше най-резултатен за успеха на тима на победителите с 17 точки и 4 асистенции. Капитанът на Балкан Димитър Димитров пък добави 12 точки и 8 борби. За ЦСКА най-полезен беше Брандън Йънг, който реализира 19 пункта, а Венцислав Петков завърши с 14 точки в актива си.

Срещата започна равностойно, но в края на първата четвърт Балкан разви преднина от 4 точки, при която завърши и частта. Ботевградчани продължиха да доминират на паркета и през вторите 10 минути и в края на първото полувреме те се оттеглиха на почивка със 7 точки преднина при 45:38.

В началото на третата четвърт възпитаниците на Тони Дечев позволиха на ЦСКА да реализира само две точки в коша им в рамките на шест минути, с което преднината на шампионите нарасна до 55:40.

ЦСКА отговори на предизвикателството и намали изоставането си до само 6 точки при 54:60. В средата на последната четвърт обаче Балкан отново стигна до двуцифрен аванс в резултата и не изпусна инициативата до края, за да се поздрави с успеха, затваряйки мача при 80:64.

В битка за трофея Балкан ще срещне победителя от другата полуфинална двойка, която противопоставя домакините от Академик и Ямбол. Финалният мач е в събота (24 септември) от 19:00 часа отново в зала "Сила".

Вижте кога ще се играе Вечното дерби в баскетбола!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички