Барчовски: Затворихме устите на критиците


Барчовски: Затворихме устите на критиците
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

983 0

Селекционерът на баскетболните национали Росен Барчовски обяви, че класирането за Европейското първенство е един от най-щастливите моменти в неговата кариера, предаде репортер на БГНЕС. Според него, с успеха баскетболистите окончателно са затворили устите на критиците, които не са били никак малко. През уикенда „лъвовете“ спечелиха и втория двубой с Латвия, този път след обрат и 66:65 като гост.

"В събота не си спомням да съм бил толкова щастлив след някоя среща", призна Барчовски. Той определи като решаващ фактор за успеха старанието на баскетболистите да изпълняват указанията му. Според Барчовски, става въпрос за всеотдайни хора, без претенции, които се подчиняват на треньора, а не такива с трудни характери.

"Имахме и шанс. Една точка - това е половин кош и в противен случай настроението щеше да бъде на 180 градуса обратно. Нашият спорт е труден. В случая имахме шанс, друг път може да нямаме", каза Барчовски. Той допълни, че преди срещата с Латвия е имало голям негативизъм, най-вече от страна на анонимници и само един аспект е можел да им затвори устите и това е успех, който в крайна сметка бе постигнат.

Президентът на федерацията Георги Глушков отказа да разкрие точния размер на премията, която ще си поделят играчите. "Премията е такава каквато може да си позволи федерацията. Добра е, момчетата я заслужават и ще имат възможност в бъдеще при успехи да я вдигнат", каза Глушков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички