Балкан с убийствена стрелба прекърши Рилски спортист


Балкан с убийствена стрелба прекърши Рилски спортист
Снимка: balkanec

1188 0

Балкан спечели шестия си мач от началото на първенството, след като тотално надигра Рилски спортист у дома в доста резултатен двубой, който приличаше по-скоро на НБА мач.

Тимът от Ботевград се наложи категорично над самоковци със 120:90 в мач от 9 кръг на НБЛ, след като доминираше изцяло през мача със сериозна преднина и показа изключителен процент на стрелба, вкарвайки 18 тройки.

Така до момента в първенството Балкан дели третата позиция с шампиона Левски с шест победи и 2 загуби, а Рилски е с актив 4-4.

Това е трета загуба за тима от Самоков в последната седмица, който преди дни отстъпи като домакин на Ямбол, а малко преди това допусна още едно поражение от участието си в ЕВРОХОЛД Балканска лига.

В следващия кръг на 13 декември Балкан посреща Спартак Плевен, а Рилски спортист почива.

Осем играчи от Балкан завършиха с двуцифрен точков актив. С най-много 15 точки се отчетоха Мартин Маринов и Ненад Шулович, който овладя и 8 борби. 14 точки отбеляза Иван Лилов, а с 13 точки и 7 асистенции завърши Педжа Стаменкович. По 12 отбелязаха капитанът Павел Маринов и Тенчо Тенчев, а Николай Маринов, който се превърна в герой на мача вкара 11 точки, от които три тройки по ред.

За гостите най-много 16 точки отбеляза Антъни Гуджино , а с 13 и 5 асистенции завърши Йордан Бозов. Върнън Тейлър отбеляза 11 и направи 6 асистенции, а 10 реализира Джулиън Норфлийт. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички