Балкан надви Черно море и е твърдо втори преди плейофите


Балкан надви Черно море и е твърдо втори преди плейофите

1134 0

Балкан Ботевград записа важна победа у дома над Черно море Порт Варна с 81:69 в среща от Националната баскетболна лига, изиграна тази вечер. С успеха, домакините си гарантират второто място в редовния сезон, а Черно море ще трябва да се бори с Левски и Рилски спортист за по-предно класиране.

Мачът започна оспорвано, като нито един от двата тима не се откъсваше сериозно в резултата. В края на частта обаче Черно море заигра по-добре и след серия от 7:0 поведе с 20:16 след десет минути игра. Началото на втория период също беше равностойно и 3 минути след началото му резултатът отново беше равен. Тогава балканци се разиграха и постепенно натрупаха преднина, която на почивката беше 12 точки.

След подновяването на срещата, играта вървеше кош за кош, а след третата четвърт авансът на домакините се запази същия. Три минути преди края на частта обаче гардът на Черно море и бивш играч на Балкан Станимир Маринов получи контузия и не се появи в игра до края на срещата. Решителните десет минути също бяха оспорвани, като варненци намалиха изоставането си до 8, но това беше всичко, което успяха да сторят.

Най-резултатен за победителите стана Иван Лилов, който е с 21 точки. Толкова има и Милош Коматина от състава на гостите.

В следващия кръг Балкан гостува на Ямбол, а Черно море – на Рилски спортист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички