Балансът на силите в НБА се променя - суперзвезда подаде молба за трансфер


Балансът на силите в НБА се променя - суперзвезда подаде молба за трансфер
Снимка: Guliver/GettyImages

1636 0

В последните годините НБА е подложен на тотална доминация на един отбор - Голдън Стейт Уориърс. Това обаче е напът да се промени, след като един от най-добрите баскетболисти - Антъни Дейвис, пожела да напусне Ню Олриънс Пеликанс и да премине в "претендент за титлата", информира агентът на играча Рич Пол пред ESPN.

Ръководството на отбора е било информирано, че Дейвис няма да поднови договора си след края на следващия сезон и, ако не бъде трансфериран в друг тим, Пеликанс ще се разделят с него без да получат каквато и да е компенсация.

Молбата за трансфер на Дейвис идва седмица и половина преди края на трансферния период в НБА. От неговия лагер неслучайно избраха сега да обявят намерението си, а не след края на настоящия сезон. Слабо пазена тайна е фактът, че самият играч иска да премине в Лос Анджелис Лейкърс. В същото време Пеликанс могат да вземат най-много играчи и избори в драфта от Бостън Селтикс, но "келтите" могат да предложат сделка за Дейвис едва след 1-и юли. Причината е рестрикция двама играчи с еднакъв тип втори договор в НБА да играят в един тим. В момента със същия контракт в селекцията на Селтикс е гардът Кайри Ървинг.

Интерес към центъра на Пеликанс имат всички отбори в НБА, тъй като е сред най-добрите играчи в послените 3 години. Самият играч разкри преди сезона, че иска да играе на най-високо равнище и за бъдещето му е важно да играе в отбор с претенции към титлата. Пеликанс така и не съумяха да изградят шампионски отбор около него и сега ще трябва да го трансферират час по-скоро, за да вземат максимално много добри играчи и избори в драфта, с които да започнат процес на преизграждане на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички