Решено: Везенков ще участва в драфта на НБА


Решено: Везенков ще участва в драфта на НБА

994 0

Александър Везенков ще участва в тазгодишния драфт на НБА. Новината идва часове преди крайния срок за подаване на заявките.

19-годишният нашенец е един от най-талантливите играчи в Европа в своята възраст и през последните месеци постоянно е спряган като вариант за най-различни отбори от НБА и Евролигата.

Един от най-големите сайтове за следене на млади таланти в цял свят DraftExpress прогнозира, че Везенков ще бъде избран под номер 32 от Хюстън Рокетс.

Според правилата на Лигата, всеки, който възнамерява да участва в Драфта трябва да обяви намеренията си най-късно 60 дни преди събитието. Тазгодишната церемония е насрочена за 25 юни в легендарната “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк

Всеки от кандидатите има и възможност да оттегли името си най-късно 10 дни преди самата церемония. При добро стечение на обстоятелствата, Везенков може да бъде вторият българин, който е избран от НБА отбор. Първият такъв е Георги Глушков, който си остава и единственото родно име, подвизавало се в най-силното първенство на света.

Настоящият президент на БФБ беше взет под №148 от Финикс Сънс в седмия кръг през 1985 година, когато са избрани общо 162 баскетболисти. В наши дни едва 60 имена попадат сред избраните при формат от 2 кръга с 30 избора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички