Ветеран в НБА и българската му съпруга загинаха в катастрофа


Ветеран в НБА и българската му съпруга загинаха в катастрофа
Снимка: Guliver/GettyImages

2598 0

Изигралият 13 сезона в НБА Расуъл Бътлър и съпругата му Лиа ЛаБел Владовски са загинали в катастрофа в близост до един от кварталите на Лос Анджелис - Стуио Сити.

Според информация на полицията, 38-годишният бивш баскетболист е изгубил контрол над своя "Рейндж Роувър", а в последствие колата се е ударила в тена и се е превъртяла. И двамата са загинали в следствие на нараняванията, получени при катастрофата.

Бътлър има 13 сезона в НБА, в които записа средни показатели от 7.5 точки и 2.4 борби на двубой. Винаги е бил описван като отличен  съотборник и добър приятел, като това са били факторите да се задържи цели 13 сезона в най-силното първенство на планетата.

Съпругата му Лиа ЛаБел е родена в Канада, но родителите й са българските музиканти Трошан и Анастасия Владовски, които бягат от комунистическа България в края на 70-те години. Те са част от групите “Сребърните гривни” и “Тоника”. Чичо на Лиа е покойният Чочо Владовски от група “Тангра”. Самата тя е финалист в третия сезон на American Idol и също имаше успешна музикална кариера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички