Кливланд с трудна победа, Бостън прегази Никс (ВИДЕО + РЕЗУЛТАТИ)


Кливланд с трудна победа, Бостън прегази Никс (ВИДЕО + РЕЗУЛТАТИ)
Снимка: Gulliver/GettyImages

994 0

Отборът на Кливланд Кавалиърс постигна драматична победа с 91:89 при домакинството си на Маями Хийт в среща от редовния сезон в НБА. Двата тима изиграха много оспорван мач, като крайният победител бе определено в заключителните секунди. С изоставане от две точки, седем секунди преди края, гостите имаха последното владение, но крилото на Хийт Джеймс Джонсън не успя да реализира в подкошието след отлична защита на звездата на домакините ЛеБрон Джеймс.

Именно той бе и най-резултатен за успеха на Кавс, завършвайки с 24 точки, 11 борби и 5 асистенции. 16 точки записа Чанинг Фрай, а с 13 плюс 6 асистенции и 4 откраднати топки се отчете гардът Айзея Томас. За гостите от Маями словенецът Горан Драгич приключи с 18 пункта и 6 асистенции.

С успеха си отборът на Кливланд, който бе без контузения Кевин Лав, задържа третата си позиция в класирането на Източната конференция с баланс от 30 победи и 20 загуби, докато Хийт са четвърти с 29-22.

В друг мач лидерът на Изток Бостън Селтикс победи у дома Ню Йорк Никс с разгромното 103:73. Въпреки че бяха без звездата си Кайри Ървинг, играчите на Брад Стивънс доминираха над своя съперник през почти целия двубой и логично записаха 37-ата си победа от началото на сезона.

В отсъствието на Ървинг, резервата Тери Розиър бе най-полезен за успеха на своя тим, завършвайки със 17 точки, 11 борби и 10 асистенции. По този начин 23-годишният гард се превърна в едва втория баскетболист в историята на НБА, записал трипъл-дабъл в първия си мач като титуляр. Маркъс Морис добави 21 точки, а с 15 се отчете Джейсън Тейтъм. За Никс турският център Енес Кантер вкара 17 точки, към които добави и същия брой борби, а Кристапс Порзингис приключи с 16 пункта, но и това не помогна на гостите да избегнат поражението.

Ето и още резултати от НБА:

Индиана Пейсърс – Мемфис Гризлис 105:101

Орландо Меджик – ЛА Лейкърс 127:105

Атланта Хоукс – Шарлът Хорнетс 110:123

Бруклин Нетс – Филаделфия 76-ърс 116:108

Портланд Трейл Блейзърс – Чикаго Булс 124:108

Финикс Сънс – Далас Маверикс 102:88.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички