Сделката на века? Роди се нов супер отбор в НБА

Бруклин Нетс реализира троен удар на трансферния пазар в Националната баскетболна асоциация, след като стана ясно, че ще привлече крилото на Голдън Стейт Уориърс Кевин Дюрант, гарда на Бостън Селтикс Кайри Ървинг и центъра на Ню Йорк Никс ДеАндре Джордан.

И тримата ще преминат в Бруклин като свободни агенти, като според информацията на репортера на ESPN Адриан Войнаровски Дюрант и Ървинг ще приемат по-ниска заплата от полагащата им се максимална, за да остане бюджет за привличането на Джордан, който ще подпише за четири години и 40 милиона долара. 30-годишният Джордан има поне 10 точки и 13 борби средно през последните шест сезона.

Торонто спечели историческа първа титла в НБА

Oтборът на Торонто Раптърс спечели първа, историческа титла в Националната баскетболна асоциация. В 6-я мач от финалната серия срещу шампионите о...

Дюрант, Ървинг и Джордан се присъединяват към Карис ЛеВерт, Джо Харис, Джарет Алън и Спенсър Динуиди, като се очаква с този състав Нетс да се превърнат в един от претендентите за първото място в Източната конференция.

В същото време стана ясно, че Голдън Стейт ще запази друг от основните си играчи - Клей Томпсън, който според информациите ще подпише нов договор за пет години с Уориърс на стойност 190 милиона долара. Тимът ще се подсили и с плеймейкъра на Бруклин Д'Анджело Ръсел, но се очаква да се раздели с опитния Андре Игуодала, който ще премине в Мемфис Гризлис.

Още по темата

Please select answer!