"Кралят на тройките" - или как се вкарват 10 поредни коша от дистанция


"Кралят на тройките" - или как се вкарват 10 поредни коша от дистанция
Снимка: Getty Images/Guliver

2347 0

Играчът на Голдън Стейт Клей Томпсън за пореден път изуми света на НБА с впечатляващата си прецизност при изстрелите от разстояние. Томпсън вкара 10 поредни коша от тройката, с което не само допринесе за победата на своя отбор над ЛА Лейкърс, но и регистрира рекорд по отношение на стрелбите от разстояние в НБА.

Голдън Стейт триумфира над Лейкърс със 130:111 точки, а Томпсън завърши с 10 успешни стрелби от 11 възможни от разстояние. Единственият пропуск на баскетболиста бе при последния му опит, но това не помрачи настроението му, след като вече бе подобрил рекорда за последователни точни стрелби от тройката.

Томпсън завърши мача с 44 точки, като добави три борби, две асистенции и един чадър, а освен това не стреля нито един наказателен удар. 23 от точките на Клей бяха реализирани в рамките само на третата част, с което той уби всякакви надежди за успех на Лейкърс.

Междувременно излезе списък с 10-те най-здрави атлети за 2018 година, а сред тях попада една от големите звезди на НБА. Кой е той - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички