"Кралят на тройките" - или как се вкарват 10 поредни коша от дистанция

Играчът на Голдън Стейт Клей Томпсън за пореден път изуми света на НБА с впечатляващата си прецизност при изстрелите от разстояние. Томпсън вкара 10 поредни коша от тройката, с което не само допринесе за победата на своя отбор над ЛА Лейкърс, но и регистрира рекорд по отношение на стрелбите от разстояние в НБА.

Голдън Стейт триумфира над Лейкърс със 130:111 точки, а Томпсън завърши с 10 успешни стрелби от 11 възможни от разстояние. Единственият пропуск на баскетболиста бе при последния му опит, но това не помрачи настроението му, след като вече бе подобрил рекорда за последователни точни стрелби от тройката.

Левски Лукойл претърпя сериозна глоба, задължиха ги с полицейска охрана

Баскетболният клуб Левски Лукойл бе глобен с 5000 лева за нарушаване на установения ред, както и задължен да осигурява полицейска охрана при всяк...

Томпсън завърши мача с 44 точки, като добави три борби, две асистенции и един чадър, а освен това не стреля нито един наказателен удар. 23 от точките на Клей бяха реализирани в рамките само на третата част, с което той уби всякакви надежди за успех на Лейкърс.

Междувременно излезе списък с 10-те най-здрави атлети за 2018 година, а сред тях попада една от големите звезди на НБА. Кой е той - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!