И Сърбия удари САЩ на Световното по баскетбол


И Сърбия удари САЩ на Световното по баскетбол
Снимка: Getty Images/Gulliver

2182 0

Детронираният шампион САЩ загуби от Сърбия с 89:94 в двубой за разпределение на местата от 5-8 на Световното първенство по баскетбол в Китай. Младият тим на Грег Попович допусна поражение вчера и от Франция на четвъртфиналите в надпреварата със 79:89, с което сложи край на надеждите си за трета последователна световна титла.

Това бе и първата им загуба на голям международен форум от Световното през 2006. Двубоят в четвъртък срещу сърбите бе считаният от мнозина за финал в турнира между действащия шампион и основния претендент.

Американците все още мислеха за вчерашното поражение от „петлите“, а след края на първата четвърт изоставането им бе огромно – 32:7 за играчите на Александър Джорджевич. „Янките“ имаха период от пет минути без точка. „Плавите“, които отстъпиха на Аржентина в четвъртфиналите, вървяха към разгром, но бившият световен шампион се завърна и на полувреме губеше само с четири точки. В началото на заключителната четвърт сърбите водеха с три пункта, като в крайна сметка удържаха аванса си, а за САЩ предстои нов двубой в събота.

Богданович, който бе един от най-добрите играчи на турнира, бе най-резултатен за победителите с 28 точки. За американците Харисън Барнс се отчете с 22. Утре предстоят полуфиналите на Световното, в които един срещу друг излизат Испания срещу Австралия, и Франция срещу Аржентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички